T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / ÖDEMİŞ - Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Öğrenci staj ve eğitim bilgileri

Öğrenci staj ve eğitim bilgileri 

BÜRO YÖNETİMİ ALANI :

 

Okulumuzda iki tane Büro Atölyesi ve atölyelerimizde fiber internet ağı bulunmaktadır. Bu bölümde çalışacak olan büro elemanı işletmede belirlenen amaç ve hedefleri gerçekleştirmek için yönetici tarafından planlanmış, koordine edilmiş kaynakların (insan, bilgi, parasal ve maddi v.b) uygun olarak yönetilmesinde yöneticiye yardımcı olan kişidir.  

 

BÜRO YÖNETİMİ ELEMANININ GÖREVLERİ:

- İş yerinde iletişimi sağlamak.

- Dosyalama ve arşivleme yapmak.

- Yazışma yapmak.

- İş programı hazırlamak ve uygulamak.

- Toplantı organizasyonu yapmak.

- Bilgisayarda dosya oluşturmak.

- Bilgisayarda yazı hazırlamak.

- Dava dosyalarının hazırlanmasına yardımcı olmak.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI 

- Büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunu olanların iş alanı oldukça geniş olup, kamu-özel sektöre ait pek çok kurum ve kuruluşlar da, üniversitelerde, vakıflarda, derneklerde çalışabilmektedirler. İşletmelerin çağdaş işletmecilik anlayışı ile yönetilmesi ihtiyacının giderek daha fazla hissedilmesi, bu alanda eğitilmiş insan gücüne duyulan gereksinimi artırmaktadır.  

 

STAJ YAPABİLECEKLERİ YERLER:

*HASTANE

*DOKTOR MUAYENEHANESİ

*BÜTÜN DEVLET KURUMLARINDA ÖRNEĞİN, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE, Kaymakamlıkta vb...

*AVUKAT MUAYENEHANESİ

*ADLİYE

*SAĞLIK OCAKLARINDA

*İNŞAAT FİRMALARINDA

*KARGO, LOJİSTİK FİRMALARINDA

*ELEKTRİK İDARESİNDE

*SULAR İDARESİNDE

 

 

         

 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

 * Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı ,0-18 yaş grubu normal, özel  eğitime ihtiyacı olan, hasta, korunmaya muhtaç ve risk altındaki çocukların  gelişim alanlarını ve özelliklerini tanıyıp alışkanlık ve gereksinimleri konusunda  bilgi kazanmış olan, onların sorunlarını giderici önlemler alabilen, onlara yönelik araç gereçler geliştirebilen  eğlenceli ve keyifli bir alandır.     Öğrencilerimiz atölyemizde okulöncesi eğitime yönelik animasyon, drama, müzik, oyun, sanat, Türkçe dil etkinlikleri ve kavram geliştirici çalışmalar yapmaktadırlar.                                                                                                                                                                                    

*Alanımızda Erken Çocukluk Dalı ve Özel Eğitim Dalı bulunmaktadır.

*Meslek lisesi  Çocuk gelişimi  ve eğitimi mezunları kreş, yuva, anaokulu, anasınıfı, özel kolejler, rehabilitasyon merkezleri  ve çocuk sevgi evlerinde çalışabilirler.

*4 yıllık üniversite mezunlarımız; Anaokullarında, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde, Çocuk Hastaneleri ve hastane okullarında, Aile Danışmanı Merkezlerinde, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında, Radyo ve televizyondaki çocuk ve gençlik programlarının hazırlanması ve yürütülmesi, eğitsel oyuncak üretiminde görev yapabilmektedirler.

*Çocuk gelişimi alanına ait 1 alan atölyesi, 3 uygulama anasınıfı    mevcuttur.

    *Uygulama Anasınıfımızda, 3-6 yaş döneminde olan çocuklarımıza çağımızın okul öncesi eğitim anlayışına uygun olarak deneyimler yaşatan, merak duygularını geliştiren, kendilerine güvenen, farkındalık  becerilerini  artırmalarına imkan veren, ihtiyaçları olan diğer bilgi ve becerilere sahip olmalarını sağlayan çocuk merkezli bir eğitim uygulanmaktadır. Ayrıca Kodlama Eğitimi yapılmaktadır. Bahçemizde oyun alanları ve çamur atölyesi bulunmaktadır.

 STAJ YAPABİLECEKLERİ YERLER:

 Anaokullarında Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Çocuk Hastaneleri ve hastane okullarında Aile Danışmanı Merkezlerinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında Radyo ve televizyondaki çocuk ve gençlik programlarının hazırlanması ve yürütülmesi  Eğitsel oyuncak üretiminde  

MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI

         Moda Tasarım Teknolojileri Alanı, sektörün ihtiyaçları ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, tasarım bilgisine sahip, elde çizim becerisi yüksek, moda trendlerine ve tasarım programlarına hakim, nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

        Moda gözüne ve zevkine güvenen, insanları giydirmekten hoşlanan, kişilere uygun tasarım yapmak ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen öğrencilere uygun bir bölümdür.

        Bu programda öğrenci, uygulama teknikleri, kalıp hazırlama teknikleri, giysi teknik çizimleri derslerini görür. Modelistlik dal derslerinde ise tasarım ve model araştırmaları, bilgisayar destekli kalıp hazırlama, giysi kalıpları ve giysi üretimi, drapaj yöntemiyle kalıp hazırlama, üretim organizasyonu ve kalite kontrol derslerini alır. 12. Sınıfta stajını tamamlayarak mezun olan öğrenci akademik kariyerine yükseköğretimde lisans ve önlisans programlarında moda tasarımı, moda yönetimi, sahne ve dekor tasarımı, takı tasarımı ve kuyumculuk okuyarak devam edebilir.

        İş hayatında kariyer yapmak isteyen öğrenci kendi işyerini açabileceği gibi, stilist, modelist, üretim planlama, moda editörlüğü, moda fotoğrafçılığı, sahne ve televizyon kostüm tasarımcısı, baskı tasarımcısı olabilir.

 

 STAJ YAPABİLECEKLERİ YERLER:

Moda evleri 

Dikim evleri

Tekstil işletmeleri

Mert ipek





YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI:

Yiyecek içecek hizmetleri alanı otel, restaurant, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin hazırlanıp müşteriye sunulduğu alandır.

          Değişen ve gelişen dünyada yiyecek içecek hizmetleri alanı da hızlı bir değişim göstermiştir. Yeme içme alışkanlıklarının farklılaşması, dışarıda yemek yeme eğiliminin artması, farklı lezzetleri tatma konusundaki eğilim, alanımızın önemli bir istihdam alanı haline gelmesini sağlamıştır.

Okulumuzda alanın yoğunlaştırılmış eğitim programı uygulanmaktadır. 15 ekim- 15 nisan tarihleri arasında okulumuzda eğitim öğretim yapılmakta, mayıs ve eylül ayları arasındaki 5 aylık sürede öğrencilerimiz beş yıldızlı otellerde yaz stajı yaparak, alanlarında kendilerini geliştirme fırsatı yakalamaktadırlar.

 

 STAJ YAPABİLECEKLERİ YERLER:

Bodrum . Kuşadası, Didim,Antalya başta olmak üzere 5 yıldızlı seçkin oteller.

Tüm resturantlar

Gıda üretimi yapan işletmeler( lokanta ,pastane vb)

Kafeteryalar

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.06.2020 - Güncelleme: 26.06.2020 22:12 - Görüntülenme: 864
  Beğen | 0  kişi beğendi